maanantai 3. syyskuuta 2012

Junailua ja mätsäilyä!

Lähdettiin aamulla ennen kahdeksaa asemalle päin. Minä hätytin äitiä juomaan nopeampaa kahvin ja äippä hermostui minulle. Normaalia, äipän kanssa ei voi olla ajoissa milloinkaan. Onneksi äitillä on kuitenkin raskas kaasujalka ja ehdittiin juuri ja juuri asemalle. Jännitän kovasti Piksun ensimmäistä juna matkailua ja olin jäädä kyydistä ellei joku mies olisi huutanut lemmikkivaunun olevan toisessa suunnassa mihin olin matkalla. Onnekseni Piksu hyppäsi junaan ihan innoissaan eikä sitä tarvinnut nostaa. Junassa Piksu vähän aikaa pelkää, mutta tottuu äkkiä ja pistää maahan. Minä alan kaivamaan laukusta jogurttia ja käsi osuu liimaan. Ei sittenkään liimaan vaan jogurttiin. Jogurtti purkki on mennyt rikki ja sisälmykset ovat laukun pohjalla. Pelastan äkkiä kirjaston kirjan, johon ei ollut onneksi tullut jälkeä ja sen jälkeen kaivan jogurttisen rokotustodistuksen ja lompakon. Saan onnekseni ne pyyhittyä nenäliinalla jotenkuten. Pian juna on jo Kokkolan asemalla ja me hypätään kyydistä Piksun kanssa. Piksun ensimmäinen junamatka meni todella hyvin ja olen tyytyväinen poikaan!Odotan puolituntia eteisessä, kunnes Piksu alkaa pyöriä ja hääriä siellä ja lähden ulos sen kanssa. Ei mene kauaankaan, kun Ada tulee asemalle autolla. Koirat vaihtaa kuulumisiaan ja mekin puhutaan jotain. Sen jälkeen ei mene kauankaan, kun Mirva jo noutaa meiät kyytiin ja suuntana Vaasan mätsäri! Perillä ollaan puoltatuntia ennen ilmoittautumisia ja lähdetään Adan ja koirien kanssa käymään lenkillä siinä tienoilla.

Junior handler kehä koittaa pian L&K jälkeen ja me päästään kehään. Pitkään aikaan ei olla mätsäreissä käyty ja tosi tyytyväinen oon poikaan. Se kulki tosi nätisti, vaikka ensin meinasikin laukata, kun otin vähän liian nopean vauhdin. Tuomari teettää meillä edestakaisen ja kolmion ja sen jälkeen vaihdattaa koiria. Piksu menee tytölle jolle puhuin vähän ennen kehän alkua. Itse saan vaihtokoirana pienen sekarotuisen, jossa ainakin oli perhoskoiraa. Minni taisi vaihtokoiran nimi olla. Minni meinasi istua koko ajan ja työnsin sille nakkia naamaan melkein koko ajan, että pysyi seisoallaan. Pian rupesin vähentämään palkkiota ja pöydällä seisoi jopa 6 sekunttia niin, ettei nakki ollut sen nenän edessä. Piksu meni mielestäni tosi hyvin tytön kanssa. Harmitti, kun en sanonut tytölle, että jos poika menee hyvin sitä ei tartte kuristaa kuoliaaksi vaan voi vähän löysätä. Siitä syystä poika lönksytti eikä liikkunut kunnolla.
  Vaihdetaan sen jälkeen koirat takaisin ja kierretään rinki yhdessä. Sitten me vaihdamme jälleen koiria. Saan tälläkertaa cavalier Bellan. Bella ei meinaa seisoa niin, että oon matalalla, jotta seisotan sen seisaallaan. Bella on vähän omistajansa perään, mutta kun puhun sille ja näytän herkkukättä menee tosi kauniisti. Sitten vaihdamme taas omat koirat ja tuomari alkaa sijoittamaan.

Neljänneksi tulee tyttö, joka omisti seropin. Kolmanneksi tulee Ada ja Tahiti, toiseksi.. Bellan omistaja ja Bella. Joten ensimmäiseksi me sijoitumme.
Piksuhan päättikin sitten vetäistä oikein kunnon suorituksen eli JH1:siä oltiin! :)

Juostiin heti seropi kehään ja meinattiin myöhästyä sieltä kokonaan. Äkkiä mentiin vain kehään ja punainen nauhahan sieltä tuli, kun poika käyttäytyi niin hyvin ja oli niin rauhallinen tuomarin mielestä.Harjoitellaan vähän ja piakkoin on punaisten kehä. Siellä poika seisoo taas ihanan ryhdikkäästi (siis häh, mun Piksullako ryhtiä?) ja hienosti kuin paikallaan! Ainoa mikä sillä liikkui oli häntä! Tuomari tiputti ihmisiä ja olin melko varma, että nyt tipumme me, kun tuomari tuli meitä päin. Hän tiputti kuitenkin meidän vieressä olevan parin. Kun meitä on enää neljä jäljellä en usko silmiäni. Meitä oli seropi kehässä todella paljon ja uskon, että tuomarilla on oikeasti ollut vaikeuksia valita sijoittujat. Noh, mei ei sijoituta neljänneksi, kolmanneksi eikä toiseksi vaan ensimmäiseksi! Olen todella tyytyväinen poikaan ja sen näkee myös.
Tosin, tälläkertaa olin tyytyväinen poikaan, vaikkei sijoitusta olisi tullutkaan, koska Piksu käyttäytyi todella hienosti!
 
                                                       x kuva, kun saan.

Ennen BIS-kehää menin ostamaan juotavaa ja mokkapalan. Sain kuulla, että kaikki punaisella nauhalla ensimmäiseksi sijoittuneet saavat ruokasäkin. Olin aivan kauhistunut ja sanoin, että sen meiän ruokasäkin voi kyllä ehottomasti käyttää, vaikka seuraavissa mätsäreissä! Meni kuitenkin erittäin hyvään paikkaan, kun säkki menikin kulkuri koirille. Itse en olisi isoa ruokasäkkiä voinut junassa kuljettaa eikä Piksu muutenkaan syö napuja allergian takia, jotta se olisi tarpeetonta. Palkintopusseja on paljon ja pelkään BIS-kehässä sijoittumista ihan hirveästi jos tulee lisä kantamuksia. Pelkään myös, ettemme Adan kanssa ehdi kuuden junaan. Onneksi BIS-kehässä taso on niin korkea, ettei BIS- sijoituksesta ole tietoakaan, vaikka sekarotuisten tuomari meille sanookin, että hänen mielestään Piksu olisi pitänyt voittaa. Otin kommentin vastaan huumoristisesti ja naurahdin. Piristi mieltä kyllä huimasti!
Sinä päivänä piristi myös mieltä aivan upeat palkinnot! En ole tainnut koskaan olla mätsärissä, jossa noin hienot palkinnot! Ensvuonna menen ehdottomasti uudestaan, vaikka junalla Vaasaan asti!
     Palkintoina: Canicross-vyö, kaksi laukkua, pieni ruokasäkki, kaksi lelua, kello, suklaata, pallo, ripuliin auttavia lääkkeitä, shampoota, treeninameja, vesialusta/matka juomakippo, kolme koiranluuta, kaksi ruusuketta joista seropi ruusuke ROP-ruusuke ja kaksi pokaalia. Jotain saattoi nytten puuttua, mutta tässä nämä nyt mitkä muistan ja näen kuvasta.

Kun päästiin Vaasasta Kokkolan juna-asemalle käytiin Adan kanssa ostamassa junaliput ja lähdettiin koirien ja palkintojen kanssa R-kioskia päin. Minä ja Piksu kävelimme päin punaisia, kun autoista ei ollut tietoakaan ja Ada hakkasi nappia, että valot muuttuisivat vihreiksi. Mahdoimme olla vähän naurettavia maalaistolloja.
Junamatka takaisin meni ongelmitta ja voi sitä riemua, kun Piksu pääsi juoksemaan pellolle vapaana.

                                                                 
Kiitos vielä kyydistä Mirva ja seurasta Ada!

Tänään käytiin myös Piksun kanssa pitkästä aikaa treenaamassa canicrossia, kun Sonja tuli meille. Hyvinhän se meni, vaikka pojalta kaikki oli tyystin kadonnut ja jouduttiin aloittamaan ihan alusta.

Tälläviikolla pääsen vihdoinkin katsomaan myös pentuja ja valitsemaan oman pentusen! Perjantai aamuna lähden Jonnalle Joensuuhun ja lauantai iltana lähdetään yhdessä katsomaan pentuja. Sunnuntaina lähden sitten takaisin kotia jo aamulla. Pian tännekkin ilmestyy banneri ja kuvia D:stä :).

Tämmöistä tälläkertaa. Seuraavassa postauksessa luultavasti kerron Sievin mätsreistä ja vähän omista jutuista tällähetkellä, mutta sitä pitää katso loppuviikosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti