perjantai 24. elokuuta 2012

Trimmausta ja treeniä

Viimeviikolla äiti rupesi puhumaan, että kylläpäs Piksulla on paha karvanlähtöaika. Muistin, että vasta harjasin sen, mutta mietittyäni vähän aikaa totesin, että onhan siitä jo aika kauan ja koira näyttää oikeasti tosi rumalta. Rintakarvat olivat kuin berninpaimenkoiralla ja hirveän takkuinen. Päältäpäin se näytti sileältä, mutta niin kuin ylensäkin se oli oikea takkupesä! Rupesin harjaamaan ja kampaamaan sen turkkia ja vihdoin, kun sen rinta oli takuton nahkasta asti pääsin leikkelemään bernikarvaa! Pian se oli noin 1,5 sentin pituista ja olin tyytyväinen. Leikkasin sen tarkoituksella niin lyhyeksi, kun kasvaa tosi nopeaa. Runko oli helppo harjata samalla, kun suihkuttelin sitä vedellä. Kun karvapallerot ja irtokarvat olivat lähteneet. Sitten oli vuorossaan häntä. Häntäkarvat olivat kuuden sentin pituisia ja ihan takussa alhaalta päin. Sinne oli myös kertynyt hirveästi roskaa, vaikka pesin sen edellisenä päivänä, kun oli karannut tunkiolle. Irroittelin roskia ja sen jälkeen aloitin takkujen selvittämisen ja kampaamisen. Kun vihdoin Piksun häntä oli täysin takuton ja roskaton kauhistelin sen pituuttaa ja muhkeutta. Kaikinpuolin muhkea häntä ei yhtään sopinut suhteellisen lyhyeen turkkiin. Leikkelin häntäkarvoja pari senttiä lyhyemmäksi. Sitten oli ne takamuskarvat, jotka olivat takkuiset ja liian pitkät ja muhkeat. Nekin piti siis leikata sen jälkeen, kun olivat takuttomat.
Lopputulokseen olin todella tyytyväinen ja koira jopa näytti koiralta! Kaikkeen tähän meni 2,5 tuntia ja sen trimmaaminen oli ihanempaa kuin muistelinkaan. Se pysyi hienosti paikallaan mitä nyt välillä meinasi istahtaa eikä seisoa.

                                                         Lopputulos

Sitten treeneihiin.
Käytiin siis pitkästä aikaa treenaamassa Toholammin koiraharrastajien kanssa koululla. Tuli hiukan kiire, kun olin kymmentä vaille kaksi vasta kotona ja rupesin sen jälkeen pakkaamaan. Kaikki tavarat olivat tietysti hukassa ja siksi lähtö vähän myöhästyi. Ehin kuitenkin paikalle viisi minuuttia yli kolme. Harmillisesti Miia ei päässytkään paikalle, mutta se ei meitä pysäyttänyt. Meitä oli kolme koiraa ja neljä ihmistä siellä ja kierrettiin ympyrää. Kauhistuin, kun yksi berni oli kasvanut jo niin kovaa vauhtia, että oli melkein Piksun kokoinen! :D
Piksu innostui vähän leikkimään berninpennun kanssa ja ihme kyllä se ei yrittänyt astua, kun kerran. Edistystä! Näyttelytreenit sujuivat tosi hyvin, mutta kaiken huippu oli kuitenkin uskomattoman hyvät toko liikkeet! Piksu keskittyi jopa niin hyvin, että pystyin pitämään häntä irti! Ehkä me mennään tästä lähtien ihan kylmiltään mölleihiin, kun poika menee noin hyvin, kun on noin. kuukauden harjoittelematta.
Katsoin myös, että Kannuksessa olisi ToKon alkeiskurssi ja ehkäpäs me yritettäisiin mennä sinne!
Tosi ylpeä olen kyllä tähän päivään ja varsinkin tuohoon poikaan! Piksu on niin hermostuttavan-ihanan-ärsyttävän-täydellinen!

                                         Minnamaria Jämsä +linkki http://pupujenkauhu.blogspot.fi/ (Treenikuvat)

Lähettelin tänään kasvattajalle viestiä, että mitä pennuille kuuluu ja kävisiköhän sille jos tulisin 8.9. käymään. Nyt vain odotellaan vastausviestiä. Huh, tätä odottelua! Vielä seitsemän viikkoa syyslomaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti