sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Parantumisia ja mätsäilyä

Kirjoittaminen on jäänyt vähän vähille eikä tässä nyt ole mitään erikoista tapahtunutkaan harrastusten myötä. Minä aloitin lattaritanssin ja zumban, mutta Piksun kanssa en ole liiemmin treenannut mitään. Mätsäreitäkään ei ole näkynyt, jotta koira on vain lenkkeillyt.Otsikko käsitteli aihetta "parantumisia", kyse ei suinkaan ole siitä, että minä olisin sairas vaan Piksulla on kaksi puremanjälkeä niskaa alempana, mutta selkää ylempänä. Olimme Piksun kanssa pyöräilylenkillä ja alkoi jo hämärtää, kun saavuin hiekkatiellemme. Huomasin kaukonaapurin pojat, mutta en heidän koiraansa, joka oli irti. Vaikka olisin nähnytkin hänet en liiemmin olisi kiinnittänyt siihen huomiota, sillä koirahan oli kiltti eikä siitä ollut haittaa. Kaikki kävi hyvin nopeasti. En edes huomannut koko leonbergin koiraa, kun se jo kävi Piksun kimppuun ja kaatoi sen ojaan. Säikähdin hirveästi ja huusin "hirviö" koiralle. Kun tulin jotenkuten tolkkuihini ja ymmärsin, että Piksuhan vahingoittuu jos en tee mitään ja revin leonbergin koiraa karvoista. En tiedä kumpaa se säikähti enemmän, sitä, että kiljuin niin kovaa, kun suusta lähti vai sitä, kuinka tarrasin kiinni sen karvoista. Oli miten oli, Piksu oli kunnossa. Kun päästiin kotia katsoin Piksun nahkan läpi, muttan huomannut mitään muuta kuin mudaksi (siksi oletin sen). Aamulla kuitenkin äiti soitti ja sanoi, että Piksusta vuotaa verta ja se on kipeä.
  Äiti vei koiran eläinlääkäriin jossa Piksu nukutettiin sillä aikaa, kun eläinlääkäri puhdisti haavan ja leikkasi karvaa irti siltä kohalta. Piksu sai vahvat kipulääkkeet ja huojui ensimmäisen päivän. Nyt se on kuitenkin paranemassa kovaa kyytiä. Eläinlääkäri sanoi, että sen pitää antaa viikon levähtää ja tehdä vain kävelylenkkejä ja sen jälkeen vasta voi alkaa treenaamaan ja tekemään enemmän juoksulenkkejä. Pyöräilylenkkejä poika ei kuitenkaan vielä saa tehdä kahteen viikkoon ja mätsäreihiin ei varmaankaan päästä tänävuonna enää, kun nuo haavat on niin karmean näköiset ja karva alkaa varmaankin kasvamaan vasta sen jälkeen kun haava on parantunut.Piksu sai tämänviikonloppuna levähtää ja minä lähdin siis mätsäröimään ilman sitä. Paikalla oli todella kylmä ja ensin vain kävelytin Kuukia, joka paleli sekin. Sitten menimme istumaan autoon ja luin siellä. Olin siellä aika kauan kunnes en enää kestänyt ja menin ilmoittautumaan. Ada tuli perääni ilmoittautumisjonoon ja höpisimme jotain siinä. Sen jälkeen menin takaksisin autoon ja viittä vaille yksitoista tulin autosta ja menin Adan ja Hennan luokse.
  Junnukehä alkoi ja olin yhtä hymyä. Hetkonen, minä joka en koskaan osaa hymyillä kehissä? Mutta kyllä, tälläkertaa hymyilin. (Onnistuisimpa hymyilemään virallisissakin näyttelyissä). Kaikki meni hyvin ja yllätyksekseni sijotuin ensimmäiseksi!
Sen jälkeen menin juttelemaan yhdelle snautserin omistajalle. Se omisti kaksi snautseria (aikuinen ja 4kk pentu), jotka olivat väriltänsä p&m. Molemmat olivat kyllä niin ihania ja vaikka ylensä en kauheasti välitä sen värisistä snakuista niin tuommoisen voisin ottaa. Se aikuinen oli justiin minun makuuni. Mutta kyllä ne mustat snautserit on ehkä kuitenkin enemmän mun juttu. Omistaja oli tosi kiva. Sain tietää, että kaikki snautserit eivät edes tarvitse manttelia, ei varsinkaan pentuna (kostan tämä sulle Jonna!!!). Noh, ehkä mää kuitenkin ostan sen talvimanttelin, jonka menin jo tilaamaan ja myyn sen edelleen jos Dewill ei sitä tarvitse.
   Oli tosi mukava päivä eikä satanutkaan muuta kuin vähän tihutti yhessä vaiheessa.
Eniten ärsytti pullan tapainen leivos, josta maksoin 2,50 ja se oli ihan hirveän pahaa! Onneksi jäätelö auttoi tästä turmiosta nostamaan minut!

Palkintona oli luu, treeniliivi (joka oli mulle kuin teltta), 2 pokaalia ja kaksi ruusuketta. 

Nyt otetaan rennosti Piksun kanssa ja koitetaan mennä arkitottelevaisuuteen keskiviikkona. Täytyy toivoa, ettei sille jäänyt traumoja. Perustin muuten uuden blogin, jossa arvostelen erillaisia kirjoja ja laitan sinne oma kirjoittamia novelleja. SIvu sijaitsee täällä:  http://mielipidekirja.blogspot.fi/ Lukijaksi saa liittyä!

2 kommenttia:

  1. Me saatiin palkinnoks joku epämääränen juttu, jossa oli reunoissa kaks taskua..mulla ei oo mitään hajua oikeesti mikä se oli! :D

    VastaaPoista