lauantai 6. lokakuuta 2012

Opiskelusuunnitelmia ja viihdytystä

Tänään käytiin Piksun kanssa 4H-toripäivillä. Lupasin Saijalle, että mennään sinne ja siellä lapset kävivät silittelemässä tuota nallukkaa. Piksu tykkäs, kun sai huomiota ja silityksiä eikä välittänyt, vaikka haava ei olekkaan vielä kunnolla parantunut. Oltiin siinä makkarakojun vieressä ja poikaa vähän otti päähän, kun muut söiuvät makkaraa, mutta hän ei saanut mitään. Oli mulla sitten sille nakkia vähäsen. Ainoa mitä se pelkäsi oli Topi-nalle. Poika meni mun seläntaakse ja sitten äitini seläntaakse ja roskiksen taakse, mutta lopulta uteliaisuus vei voiton ja Piksu uskalsi mennä lähemmäksi nallea. Lopulta se huomasi, ettei Topi ollut sille vaaraksi ja antoi silittää, mutta pian se jo unohti, ettei Topi ollut paha karhu, joten sama toistui uudestaan.
Kyllä poika oli kuitenkin väsynyt, kun kotia päästiin!


Piksulle tein tuommosen, ettei nuole sitä haavaansa.Sitten otsikon toiseen aiheeseen. Olen siis opiskelufanaatikko ja suunnittelen kaiken aina tosi aikaisin. Opiskelupaikka on minulle todella tärkeä juttu, sillä en halua ammattiin josta en pidä yhtään kuten vaikka keittäjä, kokki tai siivoojaksi. Ne vain eivät ole yhtään minun juttu. Ja mää vihaan kaikkia nuita. Kokkaamista, ruuan laittoa ja siivoamista.
Mutta pitkään on siis ollut haaveena tuo media-assistentin koulutus. Ja halusin ehdottomasti Kauhajoelle, mutta kun siellä ei ole juna-asemaa niin ajatus sortui heti siihen. En todellakaan halua matkustaa linja-autolla joka viikonloppu. Ja haluan paikkakunnalle jonne pääsee junalla ja josta voi lähteä junalla. Etsin siis taas uusia kouluja ja ihastuin täysin. (Älkää ihmetelkö, että nää vaihtoehdot on vähän kaukana Lampista, mutta en halua lähellekkään tätä paikkaa opiskelemaan.) Nettisivut on myös hieman oudot nuissa muissa mitä katsoin (Oulu, Seinäjoki, Ylivieska). Tässä siis nämä vaihtoehdot.

1.Riihimärn media-assistentti koulu
2. Riihimäen tai Hyvinkään merkonomi koulu
3. Kauhajoen eläinkoulu
4. Ylivieskan media-assistenttikoulu
5. Yrittäjyyslinja

Tuota Kauhajoen eläinlinjaa en kuitenkaan vaihtanut, sillä se vaikutti parhaalta heti Kannuksen eläinlinjan jälkeen (jonne en halua hakea, koska sinä vuonna, kun minä haen on lukio enkä halua lukioon). Enkä edes usko, että kolmannella sinne pääsisi ellei satu ihan huippuvähän hakijoita sille vuodelle.
Ja jos en pääse nuista mihinkään yritän mennä sinne kynnelkymppiin taikka laululinjalle, joka kesti vuoden ja hakea uudestaan.

"Lapsi on terve kun, se suunnittelee!"

1 kommentti:

  1. http://jessenelama.blogspot.fi/2012/10/aanestajien-arvostelut-d.html tuolta näet blogisi arvostelun

    VastaaPoista